SEKSUAALISUUS PARISUHTEESSA – molempien vastuulla

Parisuhteessa läheisyys, intiimiys ja hyvä seksuaalielämä ovat molempien vastuulla. Toisinaan syyttävä sormi osoittaa puolison suuntaan. Ajatellaan, että hänen takiaan seksi ei ole enää nautinnollista, seksi on muuttunut rutiininomaiseksi suoritukseksi tai kumppani ei tunnu kiihottavalta.

Jos huomaa ajattelevansa tämänkaltaisia ajatuksia, on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on muuttunut ja mikä on erilailla kuin ennen? Olenko minä muuttunut? Elämään liittyy monenlaisia vaiheita; muutoksia, kasvua ja kriisejäkin. Kaikessa arjen tohinassa ja kiireessä ne saattavat joskus jättää puolisoiden välisen läheisyyden ja intiimiyden toiseksi.

Ilman kriisejäkin, pelkästään pitkäaikainen vakiintunut yhdessäolo saattaa turruttaa seksuaalisen halun toista kohtaan. Kahden ihmisen välinen seksuaalisuus ei aina jatku yhtä intohimoisesti, jokaisessa suhteessa, alusta loppuun saakka. Ainakaan jos sitä pitää itsestäänselvyytenä.

Parisuhteen seksuaalisen hyvinvoinnin eteen kannattaa kuitenkin nähdä vaivaa. Kyse ei ole vain saamisesta, vaan myös antamisesta. Kummankin osapuolen tulee panostaa seksuaalisuhteen toimivuuteen, huolehtia sen ylläpidosta ja ilmaista sen tärkeyttä kumppanilleen. Ihmiset muuttuvat, kasvavat ja vanhentuvat. Myös seksuaalisuus heidän välillään muuttuu ja se vaatii välillä päivittämistä; yhteistä keskustelua mistä minä pidän, mistä sinä pidät ja mikä tuntuu meistä molemmista hyvältä. Läheisyyttä kannattaa ylläpitää halauksilla, kevyillä kosketuksilla ohimennessä ja vaikkapa olkapäähieronnalla television ääressä. Mitäpä jos aloittaisitte päivityksen jo tänään?

Kuva: Photo by Matthew Bennett on Unsplash

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.