FANTASIOISTA

Seksuaalifantasiat kiihottavat mielikuvitusta- mutta joskus ne on hyvä jättää sinne. Vai oletko valmis ottamaan riskin?

Tuttavani, joka tietää että teen seksuaalineuvojan töitä, kysyi minulta eräästä ystäväänsä liittyvästä tilanteesta, joka oli hänen mielestään kovin hämmästyttävä. Nimittäin vuosien ajan hänen ystävällään oli ollut huikea fantasia siitä, kuinka hän töistä kotiin tullessaan löytäisi vaimonsa odottamassa häntä pukeutuneena ainoastaan korkeakorkoisiin kenkiin ja muikeaan hymyyn – vietellen hänet mukaansa makuuhuoneeseen. Mies mainitsi tästä asiasta vaimolleen ohimennen ja he vitsailivat asiasta aikansa… kunnes muutama vuosi jutustelun jälkeen, vaimo olikin sanonut, että mikäli mies todella haluaa hänen toimivan kyseisellä tavalla, hän voisi suostua siihen. ”Mielihyvin” mies sanoi, ”Yllätäpäs minut”. Ei kauaakaan, kun nainen toteutti miehen fantasian – ja mies koki elämänsä yllätyksen. Niin kummalliselta kuin tämä saattaakin kuulostaa, miehen halut sammuivat. Hän ei voinut muuta kuin ihmetellä, miten se oli mahdollista, mitä tapahtui? Hän oli unelmoinut tästä kyseisestä fantasiasta vuosikausia. Se tuntui niin kiihottavalta, niin aidolta. Kun se lopulta tuli todeksi, se ei saanutkaan häntä syttymään, miten se oli mahdollista? Yksinkertaista. Seksuaaliset fantasiat ovat totta kunkin oman pään sisällä, omassa mielessä, mielikuvitusmaailmassa – ja joskus on ne parempi pitääkin siellä.

Eroottissävyinen mielikuvittelu: Ihanaa ja hämmentävää
Eroottisen mielikuvittelun kyky on upea taito. Mutta ihan niin kuin meidän unemmekin, emme kykene hallitsemaan niitä. Ja melko usein, emme oikeasti toivo niiden toteutuvan elävässä elämässä. Useat miehet fantasioivat olevansa sankareita, pelastavansa vaikkapa kauniita tyttöjä palavasta kerrostalosta – toivoen samalla, etteivät itse jäisi loukkuun 28. kerrokseen. Ongelmana on, että seksuaaliset fantasiat voivat tuntua niin vastustamattomilta, että saatamme huijata itseämme luulemaan, että todella haluamme niiden toteutuvan. Ehkä sinullakin on fantasioita, joiden haluaisit ihan oikeasti toteutuvan? Mutta tällöin pitää muistaa, että fantasian toteutuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että se toteutuisi ja onnistuisi kuvitelmiesi mukaisesti ja saisi aikaan samankaltaisen tunnelman kuin omassa mielessäsi.

Siitä päästään taas seuraavaan kysymykseen: Pitäisikö puolisoiden jakaa seksuaaliset fantasiansa toistensa kanssa? Sehän on tietysti vain mielipidekysymys. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta siihen. Vain se on oleellista, mikä on hyvä ja toimiva ratkaisu pariskunnan välillä. Jos eroottisten kuvitelmien jakaminen toimii, niin hyvä, ne voi paljastaa toiselle. Mutta on syytä kuitenkin olla varovainen. Toteutuminen ei välttämättä saa aikaan samaa tunnelmaa, kuin se on omassa mielikuvituksessa ollut.

Fantasioiden jakamisen hyvät ja huonot puolet
Fantasioiden jakamisessa on kaksi hyvää puolta. Saatat haluta oikein kovasti toteuttaa kuvitelmasi ja miten se onnistuisi jos et kerro siitä kumppanillesi? Mutta kuten aiemmin mainitussa esimerkkitapauksessa, eroottinen kuvitelma voi huijata sinua. Saatat uskotella itsellesi että tahdot oikeasti fantasiasi toteutuvan mutta sitten kun niin käy, huomaatkin, ettei se oikeastaan ollutkaan kovin hyvä ajatus.

Toinen etu, joka liittyy fantasioiden jakamiseen, on rehellisyys. Monet ihmiset uskovat, että vakiintuneessa parisuhteessa kummankin pitäisi olla täysin rehellisiä toisilleen. Jos tästä arvosta halutaan pitää kiinni, se tarkoittaisi myös sitä, että fantasiatkin pitäisi jakaa toistensa kanssa. Mutta täydellinen rehellisyys tarkoittaa käytännössä ei yllätyksiä, eikä leikittelyä sellaisten asioiden kanssa, jotka normaalistikin mieluummin jättäisi tekemättä (esimerkiksi juhannuspäivän vietto sukulaisten kanssa , joista ei pidä) eikä pieniä valheita, joilla säästetään muiden tunteita (”Tuo vaate saa sinut näyttämään niin lihavalta”). Joskus hyväntahtoisuus, joustavuus ja yhteistyö ovat paljon tärkeämpiä kuin rehellisyys.

En väitä, että rakastavien ei pitäisi koskaan jakaa eroottisia kuvitelmiaan toistensa kanssa. Haluan vain sanoa varoituksen sanan, joka on syytä pitää mielessä, mikäli fantasioita paljastetaan kumppanille. Kumppanisi saattaa ajatella, että olet outo tai pervo tai jotain pahempaa. Hän saattaa kysyä:” Haluatko oikeasti sitä? ”, ”Kuinka minä voisin olla sellaisen henkilön kanssa joka haluaa sellaista ?” Oletko valmis ottamaan riskin tällaisesta vastaanotosta? En tiedä tästä aiheesta tehdyn yhtään virallista ja luotettavaa tutkimusta mutta yli neljän vuosikymmenen ajan, niin seksuaalikouluttajana kuin seksuaalineuvojanakin, olen epävirallisesti tehnyt mielipidekyselyjä monille ystävilleni, tuttavilleni ja kollegoillekin. Mitä tulee seksuaalisten fantasioiden jakamiseen, suurin osa heistä oli sitä mieltä, että on parempi jättää kertomatta, mikäli ei voi olla varma seurauksista. Ei kannata riskeerata parisuhdetta kertomalla syvimmistä fantasioistaan, jollei voi olla varma kumppaninsa reaktioista.

Mikäli päätät jakaa…
Mutta entäpä jos sinulla on pakonomaisesti mieleen nouseva fantasia ja todella, ihan oikeasti ja ehdottomasti haluat kokea sen? Tässä muutama ehdotus: Aloita vähitellen. Sen sijaan että sanoisit puolisollesi suoraan: ” Haluaisin avata oven ja löytää sinut alastomana minua odottamassa”, kysy mieluummin haluaisiko vaimosi avata oven pukeutuneena, mutta joku kerta vaikkapa ilman rintaliivejä. Etene vähitellen. Jos vaimollesi sopii esiintyä ilman rintaliivejä, voit edetä pyytäen häntä seuraavalla kerralla olemaan kokonaan yläosattomissa. Tuo vähitellen esiin omia seksuaalisia toiveitasi yksityiskohtaisemmin.

Jos haluat miehesi toivottavan tervetulleeksi seksilelut yhteisiin rakasteluhetkiinne, voit ilmaista sen ikään kuin se olisi osa kokonaisuutta, musiikin ja kynttilöiden jatke, joista te kaksi muutoinkin jo nautitte – ”Vain uusi pikku lisäys…” Vuorotelkaa pienten eroottisten yllätysten toteuttamisessa. Melko usein intensiivisissä fantasioissa ei ole kyse mistään erityisistä käsikirjoituksista tai ohjelmanumeroista, vaan pikemminkin pienestä toiveesta piristää tavanomaisia seksuaalisia rutiineja. Kyseeseen voi tulla liukasteen käyttäminen, jalkahieronta tai silmien sitominen vuoteessa. Ei kaikkea hyvää yhdellä kerralla. Pieni osa eroottisen fantasian toteutumista voi hyvin olla riittävää. Ja jos ei ole, ajan myötä saatat johdatella yhteisiä hetkiänne tarkemmin siihen suuntaan.

Lopuksi, entäpä jos sinun fantasiasi liittyvät voimakkaasti valtavirran ulkopuolella esiintyvään seksuaaliseen toimintaan; kolmen kimppaa, ryhmäseksiä erityisissä bileissä tai BDSM (= hallittua sitomista, alistamista, rankaisemista sekä hallittua sadismia ja masokismia)? Siirry niihin varovasti. Saatat saavuttaa jotakin sellaista, josta unelmoit tai saatat riskeerata oman parisuhteesi. Se on itsestäsi kiinni.

Olen sitä mieltä, että kaikkien rakastavien parien pitäisi saada toteuttaa seksuaalisesti itseään, mutta joskus eroottiset fantasiat on parasta jättää omaan mielikuvitukseen. Oletko koskaan jakanut eroottista fantasiaasi kumppanisi kanssa? Mitä tapahtui? Ilahduitko vai muserruitko?

Lähde:
M.A. Michael Castleman , 2015 ”Should Couples Share Their Sexual Fantasies?  Pscyhology Today. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.