SIIS MITÄ SINÄ HALUAT?

Ei se niin vaikeaa ole mitä luulisi
Oletko kyllästynyt rakastelunne rutiininomaisuuteen? Oletko fantasioinut kokeilevasi jotakin uutta, mutta epäröinyt ottaa asiaa puheeksi kumppanisi kanssa, koska et tunnu löytävän oikeita sanoja? Yritys parisuhteen vakiintuneiden rutiinien muuttamiseksi, tarkoittaa useimmiten pienoista riskin ottamista, olipa kyse sitten minkälaisesta tahansa muutoksesta. Mutta otapa esille toiveesi saada muutosta tapaanne rakastella, saattaa se jopa tyrmistyttää kumppanisi. Kumppanisi saattaa luulla, että olet kyllästyneempi seksielämäänne kuin tosiasiassa olisitkaan. Tai saatat saada moitteita siitä, että olet ”vaativa” tai ”outo” tai ”pervo”. Joten, miten on ikinä mahdollista, että kokeilunhaluisempi puoliso saisi sitä mitä haluaa- tai ainakin pääsisi lähemmäksi toiveittensa täyttymystä? Usko tai älä, ei se ole läheskään niin vaikeaa kuin luulisi

Kokeile uusia asioita ensin makuukammarin ulkopuolella
Uusien asioiden kokeileminen sängyssä on vain yksi tapa kokeilla uusia asioita. Kun ihmiset tulevat halukkaiksi kokeilemaan – ylipäätään – mitä tahansa uusia asioita makuukammarin ulkopuolella (eli niiden ei tarvitse liittyä seksiin mitenkään), he saattavat tulla avoimemmiksi myös uusille seksuaalisille kokeiluille. Niinpä, ehdotapa mitä tahansa uutta: ravintolaa, vaellusreittiä tai muita aktiviteetteja, saatatte huomata nauttivanne uusista kokemuksista. Pidä asiat hauskoina ja miellyttävinä. Pidä niitä yhdenlaisina tutkimusretkinä. Monet tutkimusretkethän epäonnistuvat. Se kuuluu niiden luonteeseen. Mitä sitten jos sinä ja kumppanisi päätätte, ettette pidäkään rullaluistelusta tai pilkkimisestä? Maailma ei kaadu siihen. Se mikä tässä on tärkeää, niin yritys herättää molemminpuolista halukkuutta kokeilla uusia asioita yhdessä, pilke silmäkulmassa. Jos kumppanisi on luonteeltaan oikein vastahakoinen uusia asioita kohtaan, ei ole väliä kuinka paljon se turhauttaa sinua, ironisesti ajateltuna, saatat voida käyttää sitä hyödyksesi kannustamalla ja rohkaisemalla häntä kokeiluihin. Monet kaavoihinsa kangistuneet ihmiset kammoavat muutoksia yhtä paljon kuin he ripustautuvat tavanomaisiin, tuttuihin rutiineihin. Mutta piintyneet, totutut tavat, tuntuvat mukavimmilta silloin kun niihin taas palataan kokeilujen jälkeen. Esimerkiksi yksi lomanvieton parhaista kohokohdistahan on se, kun saa palata kotiin ja käydä nukkumaan omaan mukavaan sänkyynsä. Mutta kyetäkseen nauttimaan siitä, pitää ensin nukkua jossain muualla. Jos haluat puolisosi innostuvan kokeiluista enemmän, yritä lempeästi tähdentää, että kokeilut ovat väylä antaa arvoa sille mitä on jo kokeiltu ja hyväksi todettu.

Yllätystreffit
Yksi tapa nauttia kivoista kokeiluista on suunnitella vuorotellen toisilleen ”yllätystreffejä”. Toinen puolisoista ottaa kokonaan vastuun treffien suunnittelemisesta ja pitää toiminnan salassa kunnes on aika lähteä kotoa. Toinen hyväksyy sen ennakkoluulottomasti ja tulee mukaan ottaen vastaan kaiken sen mitä tuleman pitää. Treffien suunnittelija tarkentaa miten tulee pukeutua, missä tavataan jne. luvaten, ettei aseta toista ikäviin tilanteisiin. Mukaan tulija lupaa pelata suunnittelijan säännöillä, vaikka häneltä vaadittaisikin jotain epätavallista esimerkiksi salsatanssitunteja tai kanootilla melomista kuunvalossa. Jopa ilman minkäänlaista varsinaista suunniteltua seksuaalista sisältöä yllätystreffit pitävät sisällään intiimin, eroottisen, latauksen. Niiden päivien aikana joina odotetaan treffejä, innostus saattaa luoda kihelmöivän ja odottavan jännityksen tunteen. Varsinaisten treffien aikana keskitytään vain toinen toisiinsa, luotetaan toinen toisiinsa, nautitaan erityisen yhteisen ajan viettämisestä toinen toisensa kanssa. Yllätystreffit tuo ilmi uusia näkökulmia itsestä ja sillä saadaan selville myös uusia asioita toisesta. Ja molemmat tietävät, että seuraavalla kerralla roolit vaihtuvat. Ensimmäisten yllätystreffien yhteyteen ei kannata sisällyttää seksuaalisia kokeiluja. Anna kumppanillesi aikaa totuttautua tavallisiin uutuuksiin – ja vahvista luottamusta sinuun vakuutellen, etteivät yllätykset tule olemaan liioiteltuja. Kun sitten päätät ottaa esiin eroottisia uutuuksia, vie vastahakoinen kumppanisi ensin tuttuun baariin, sitten suosikkiravintolaanne ja kävelkää tavanomaista reittiä pitkin kotiin. Siihen mennessä kun olette kävelleet jonkin matkaa, kumppanisi saattaa jo kysyä ”No, mikäs se yllätys sitten on?” Johon vastaat ”Odota kunnes pääsemme kotiin saakka ja olen riisunut sinut – mutta älä huoli, lupaan että se on hauskaa eikä vie sinua yli mukavuusalueesi.”

Syntymäpäivät, vuosipäivät, ystävänpäivät
Sitten kun olet päässyt kokeiluissasi vauhtiin, syntymäpäivät, vuosipäivät, ystävänpäivät sekä muut erityiset ajankohdat ovat oivaa aikaa viedä asioita vieläkin pidemmälle. Kunhan muistat, ettet odota liikoja, etkä mitään suurensuuria eroottisia läpimurtoja. Näissä asioissa jotkut haluavat edetä pikkuhiljaa. Kokeilujen toteuttaminen keskellä arkipäivän touhuja saattaa olla hankalaa. Useimmiten juuri erityisten juhlapäivien yhteydessä on helpompaa luoda sopivanlaista tunnelmaa. Tällöin kumppanisikin on todennäköisemmin halukkaampi osallistumaan.

Miksi hotelliyöpymisissä on taikaa?
Puitteet, miljöö ja tapahtumapaikka ovat avainasemassa eroottisissa kokeiluissa. Siksi romanttisella ”paolla” arjen keskeltä vieraaseen ympäristöön on useimmiten seksielämää kohentava vaikutus. Hotellihuoneet eivät sisällä mitään sellaista, joka muistuttaisi arjen velvollisuuksista ja tekemättömistä töistä kotona. Kysessä on ikäänkuin aikalisä kotitöistä ja arjesta. Hotelleissa on helpompaa elää hetkessä, astua sivuun rutiineista ja kokeilla jotakin erilaista. Silti, teidän ei aina tarvitse lähteä kotoa pois saadaksenne piristystä seksisuhteeseenne. Voitte luoda rahtusen erilaisuutta ja raikkautta seksiin rakastelemalla kotona eri kellon aikaan tai eri huoneessa kuin aiemmin.

Liukaste- tie uuteen ulottuvuuteen?
Mutta miten suostuttelet rutiineista järkähtämättömästi kiinnipitävän kumppanisi kokeilemaan jotakin ihan erilaista, esimerkiksi seksileluja, hellyyden osoittamista julkisella paikalla tai sormettamista anaaliin tai kevyttä BDSMää? Liukasteen käyttöä kannattaa kokeilla heti aluksi. Suurin osa sitä käyttäneistä on todennut liukasteen parantaneen seksiä välittömästi. Lopputuloksena liukasteen käyttö lisää kokeiluihin liittyvää mukavuutta ja uutuuksiin varovasti suhtautuva kumppanisi todennäköisesti nauttii välittömästä liukasteen tarjoamasta pikku lisäyksestä. Sen lisäksi jos sinun perimmäisenä tavoitteenasi on saada kumppanisi kokeilemaan seksileluja tai innostumaan anaaliseksistä, liukasteen käyttäminen on elintärkeä elementti. Joten on tärkeää tutustuttaa kumppani liukasteen käyttöön, ennen kuin edetään sen pidemmälle.

Iän merkitys
Jos olet yli 40 vuotta tai 50 tai 60 vuotta ja ehdotat kumppanillesi jotain uutta, hän saattaa sanoa ”Me olemme liian vanhoja sellaiseen”. Ikääntyminen saa monet ihmiset haluttomiksi kokeilemaan uusia asioita. Mutta toisaalta se myös avaa ovia uusille kokemuksille. Jos kumppanisi sanoo, ”ettet voi opettaa vanhalle koiralle uusia temppuja” kysypä mitä hän aikoo tehdä eläkkeellä? Eläkkeellejäämissuunnitelmat pitävät usein sisällään seuraavaa: enemmän matkustelua uusiin kohteisiin, enemmän aikaa harrastuksille, enemmän sosiaalista toimintaa ja ehkäpä muutto uuteen kotiin – kaikki uusia temppuja vanhalle koiralle. Jos kumppanisi voi kuvitella tekevänsä niin suuren muutoksen elämässään kuin muuttaa uuteen kotiin, onko sitten kovin vaikeaa kuvitella käyttävänsä vibraattoria?

Parempi vähän kuin ei mitään
Kun sinä hitaasti lisäät kokeilujasi, sinulla saattaa olla joitakin perimmäisiä seksuaalisia päämääriä mielessäsi. Jos saavutat ne, hyvä. Mutta varaudu myös siihen ettet saavuta. Monien ihmisten mielestä saada edes osa siitä mitä he himoitsevat on lähes yhtä hyvä asia. Parempi vähän kuin ei mitään ja seksissä se saattaa tuntua todelliselta edistykseltä. Laskepa onnistumiset. Olet ehkä saanut jotain mitä olet halunnutkin. Nauti siitä.

Tarvitsetko apua?
Jos et näillä ehdotuksilla pääse eteenpäin asioissa joita haluat, harkitsepa käyntiä seksuaaliterapeutin luona. Ihanteellisesti ajateltuna sinä ja kumppanisi menette sinne yhdessä, mutta jos kumppanisi kieltäytyy, harkitse menemistä yksin. Terapeutin kanssa keskustelemalla saatat saada uusia keinoja edetä kohti uudenlaisia seksuaalisia kokeiluja. Voitte myös yhdessä terapeutin kanssa miettiä, miten saisitte myös kumppanisi heittäytymään seksin nautinnolliseen maailmaan ilman liian suuria rajoituksia.

Lähteet:

Castlemanin, M. 2015 “You Want What?!” How to Ask for New Sexual Moves” Pscyhology Today.


Kuva:

Photo by Cassidy Mills on Unsplash

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.